torek, 20. september 2011
Sušenje začimb
Nad letošnjo letino bazilike sem že skorajda obupala. Ogromna zelena kobilica jo je obglodala do zelo žalostne podobe. Pa si je opomogla. Pognala je nove listke, kobilica se je na srečo odselila, ko je spoznala, da hrane ni več.
Vkuhavala sem paradižnike in natrgala preveč bazilike. Pa me je prešinilo med ušesi, da bi jo lahko posušila.
Natrgala sem listke in jih naložila na pladenj. Postavila na srednje vodilo v pečici in jo prižgala. Na 60 stopinj z ventilatorjem. V dvajsetih minutah je bila suha. Nadrobila sem jo v kozarček.
Še vedno omamno diši. Kupljena nikoli ne diši tako močno. In jaz sem vesela. Danes bom posušila še preostanek gmičevja. Predenj se kobilica vrne.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar